Sammanfattning 2016

Under året som gått har styrelsen haft tre möten. Det senaste protokollet finns nu utlagt på hemsidan.

Borrbergsvägen. Det var mycket problem med de avverkningar som varit under hösten på Borrbergsvägen vilket tyvärr åsamkat problem för stugägarna att ta sig fram till stugorna som ligger efter vägen. Detta beklagar jag. Men efter flera möten och telefonsamtal med skogsbolagen så är nu vägen åtgärdad.

Jag tog en promenad efter vägen innan snön föll och jag tycker nog att vägen är ganska bra.

Arbetsgruppen som finns kommer att kallas till ett möte nu under början på våren för att de ska komma med synpunkter på vilka åtgärder som behövs på vägen. Eftersom det är ont om pengar kan det bli aktuellt med en ny uttaxering, men det återkommer jag med.

Vi har gjort en överenskommelse med GMK, (Gesunda motionsklubb) som dragit bra skidspår efter sidan av vägen. De har dessutom röjt den sidan av vägen. (Det är många som åker längdskidor efter Borrbergsvägen).

Bosbergsvägen har blivit röjd på buskar. Det var meningen att vägen skulle dikas, men den som åtog sig uppdraget har inte fullföljt. Därför har uppdraget gått vidare för att utföras av annan under våren.

Sälenvägen Rykten har nått mina öron om att Sälenvägen skulle vara i ett riktigt bedrövlig skick. Det är tråkigt att höra.

Meningen var att vägen skulle hyvlas under tidigare hösten 2016, men det visade sig att det var för torrt. När det äntligen började regna beställdes hyvling, men då gick hyveln sönder. Precis innan snön föll hyvlades äntligen vägen.

Det tar något eller några år för en väg att sätta sig. Man kan också behöva förstärka med ytterligare material vilket också är tanken till 2017.

Oftast finns det naturliga förklaringar till varför vägen ser ut som den gör. – Därför tycker jag, att när man har synpunkter på hur ”Sälenvägens” status är, vore det trevligt om man tog kontakt med mig som ordförande för Sälens vägsamfällighet för att rätta till de eventuella missförstånd som finns istället för att prata bakom ryggen.

Trafikverket har godkänt vägen vilket jag också har informerat om vid den senaste stämman.

Bommarna vid Borrbergsvägen och Bosbergsvägen kommer att dras för vid tjällossningen våren 2017. Det innebär att inga virkesutkörningar kommer att tillåtas under den tiden.

Jag och styrelsen hoppas att 2017 kommer att bli ett lugnt år utan påhopp för våra vägars bästa.

Kisti Mats, ordförande för Sälens samfällighetsförening